Annons

EM-BLOGGEN
EM-BLOGGEN

Annons
 

Vem vinner skytteligan i EM 2016? Här är svaret.

Nej, det är inte Zlatan.

EM-festen har redan kickat igång och såväl kompisgäng som kollegor har startat interna bettinggrupper där, såklart, det absolut viktigaste den kommande månaden inte är att hemmet är städat, att det finns mat på bordet eller att arbetsuppgifterna flyter på som de ska. Fram till den 10:e juli är det enda som räknas hur många matcher du har satt till 100 %.

Annons

I en undersökning från SvenskaFans.com och Carlsberg har de svenska fotbollssupportrarna sagt sitt. Och de är säkra på sin sak.

Har du fortfarande möjlighet att sia turneringens skyttekung är det Thomas Müller du ska sätta rödingen på. Nästan 1/3 av de tillfrågande svenska fansen tror att det är högeryttern som lyckas näta flest gånger i Frankrike.

Och det är kanske inte helt förvånande. Tysken lyckades knipa skytteligans silvermedalj i VM 2014, tätt efter James Rodriguez som ”bara” lyckades göra ett mål mer, sex stycken. De senaste sex turneringarna (såväl EM som VM) är dock sex mål rekord och under just Europamästerskapen har det under de senaste två mästerskapen enbart gjorts 3-4 mål av skytteligans vinnare.

Hur går det för våra egna spelare? (Eller snarare, hur går det för Zlatan?)

Enligt samma undersökning tror drygt 17 % att Zlatan Ibrahimovic gör flest mål – men oavsett vem som vinner är det inte så troligt att man slår Platinis turneringsrekord från 1984 på fantastiska 9 mål.

De vinner skytteligan, enligt svenska supportrar:

Thomas Müller – 29,60 %

Zlatan Ibrahimovic – 17,67 %

Christiano Ronaldo – 16,09 %

Robert Lewandowski – 12,50 %

Harry Kane – 6,61 %

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar